Nicsak ki.....a negyedik?!
2015. december 03. írta: Picurfilmek

Nicsak ki.....a negyedik?!

Tom Ropelewski (akinek egyetlen jó filmje volt a Kitúr-lak) bevetette azt a két eszközt, amivel tuti sikerre lehet vinni egy filmet. Kutyák és gyerekek. Ám sajnos így sem sikerült a 11 milliós amerikai bevételt (bár ez nem friss adat!) túlszárnyalnia. Ettől függetlenül a Nicsak, ki beszél most! a lista negyedik helyezettje nálam.

nicsak5.jpg

James (John Travolta- Ponyvaregény) sikeres pilóta, felesége Mollie (Kirstie Alley- Agyament Harry) jelenleg munkanélküli könyvelő. Immáron hat éve élnek boldog házasságban. Két cuki gyerekük van, Mikey (David Gallagher- A csodabogár) és Julie (Tabitha Lupien- Télapu) Ám éppen anyuci miatt kell többet dolgoznia apának. Ezért sajnos egyre kevesebb időt tölt a családjával. Aztán amikor egy kóbor kutya és James főnökének ajándék kutyája is beköltözik a családhoz és még a főnökasszony is ráhajt a férjére és ezt pont szentestére időzíti, na Mollie-nak ekkor telik be a pohár. Gyerekestől és kutyástól indul el, mert december 24-én az ő családja igenis együtt lesz!

nicsak_2_2.jpg

Na, ott kezdődik, hogy én- bár már nem vagyok gyerek, de imádom a kutyás filmeket. Mondjuk úgy általában az állatos filmek :) Pláne, hogy még beszélnek is benne és döbbenetesen jó dumájuk van! A fordítás és a szinkron egyszerűen zseniális volt. Az elkényeztetett pedigrés uszkár Daphne és a menhelyről összeszedett Bogyó harca egymással roppant vicces helyzeteket eredményeznek. Pláne akkor, amikor Mollie úgy dönt, hogy felpakolja a családot és elindul a szakadó hóesésben a férje után. Igen, a kutyák és a gyerekek mindig alap a sikerhez, ám itt sajnos most nem segített. Ennek az lehetett a legfőbb oka, hogy az első részben szinte mindent ellőttek, amit lehetett. Az első két rész gyakorlatilag egymás után készült 89-90-ben. Ez azonban 93-as. Az a három év kihagyás elég hosszú időnek bizonyult ahhoz, hogy ne azt a sikert érje el, amire számítottak. Ám hiába a sok negatív kritika, szerintem ez akkor is  egy kedves és aranyos karácsonyi film. Kezdve azzal amikor Mikey meglátja, hogy a télapó nem is igazi és egy világ  omlik benne össze. Bevallom, hogy nekem eszembe jutott a saját sztorim ezzel kapcsolatban. És emlékszem, hogy én mennyire sajnáltam! Aztán ahogyan megmutatja a kutyák közti különbséget. A jól nevelt, agyon kozmetikázott csupasz hátsójú uszkár, aki pont úgy viselkedik, mint egy hisztis nőszemély és a szegénysorból feltört utcakutya, akit az élet nevelt. A kettőjük között lévő társadalmi különbségek pontosan úgy vannak bemutatva, mint a főszereplő szülők között lévő különbségek (ami ugye a második részben komoly gondot okoz Mollie anyjának) Ám végül leküzdik ezeket az akadályokat és megszeretik egymást. Hiszen nem az számít, hogy honnan jött és milyen a stílusa, hanem az, hogy mennyire szeret és milyen fontos neki a család. Azért bevallom a végén, amikor Bogyó és James farkasok gyűrűjébe volt zárva és a hős kutya meg akarja menteni a gazdáját.....na, sírtam rendesen! :)

nicsak4.jpg

Igen, ez a film rettenetesen bugyuta. Igazából rendesen a sztori sincs kidolgozva. Ám mégis helye van a listán, mert ott az a két kutya és a hóesés, meg a karácsony. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://picurfilmek.blog.hu/api/trackback/id/tr388134648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása