Vincent Chase (Adrian Grenier) karrierje újabb állomásához ér. Barátai segítségével leforgatja élete első filmjét. Ő az író, a rendező és a főszereplő is. Irgalmatlan mennyiségű pénzt emészt fel az alkotás, de a befejezéshez még több kéne, ezzel Chase az őrületbe kergeti stúdiófőnökét, Ari Goldot (Jeremy Piven). A társfinanszírozó elcseszett fia (Haley Joel Osment) másképp képzeli a filmet és mindent elkövet, hogy neki legyen igaza. Közben Vince menedzsere Eric Murphy (Kevin Connolly) komoly családi válsággal küzd, Johnny Drama (Kevin Dillon) az interet hátrányait tapasztalja meg, míg Teknőc (Jerry Ferrara) továbbra is keresi a párját. A film elkészül és (mint az várható volt) hatalmas sikert arat.

 

Ez egy insider sorozat volt. Vagyis egy olyan alkotás, ami betekintést enged a kulisszák mögé ami- làssuk be- mindig nagy kihívás. Ám sorozatból mozit készíteni is kényes téma. Hiszen X évadon keresztül szinte mindent kihoztak belőle, amit lehetett. Tehát a kérdés az, van-e még annyi szufla benne, hogy minimum 100 percre odaszögezze a nézőt a székéhez? Jelentem, ebben nem volt! A fő problémát nem az okozta, hogy sorozatból készült. Azt sem mondanám, hogy a lábam közötti golyók hiánya tette kevésbé szórakoztatóvá. Hihetetlenül jó dumák vannak benne. Fantasztikus karakterek. Iszonyúan vicces szituációk. Ám mind kiaknázatlan maradt. Ami működik egy sorozatnál az egy filmben elég kevés. Itt nem 30-40 percen keresztül kell fenntartani az érdeklődést és a pörgést, hanem minimum 3x30 percen át. Erre ez a film nem volt képes. Mindenbe belekapott, de semmit nem vitt végig. Kezdjük a Vince által forgatott filmmel. Az a kis rész, amit láthattunk belőle, elég zs-kategóriásnak tűnik, tehát jó lett volna tudni, hogy mitől lett olyan nagy szám? Sosem tudjuk meg, hogy Teknőc összejött-e az MMA-sztárral, aki amúgy csúnyán laposra verte. Az sem derült ki, hogy Drama világhálós önkielégítése, ami tényleg roppant röhejes és kínos volt, hová is vezetett. Ha valaki nem látta a sorozatot annak Eric és a barátnője kapcsolata csak úgy lebeg a semmiben. Aztán ott van Ari figurája. Hogyan boldogul a stúdióvezető szerepben? Örök rejtély marad, tekintve, hogy fel is mond a film végére. Ám még így is az egyetlen pozitívum az ő személye. Talán azt is mondhatnám, hogy az egész produkciót ő vitte a hátán. Nagyszerűen alakítja a kissé agresszív és folyton feszült főnököt. Ahhoz képest, hogy Chase filmje köré épült a sztori, maga Vincent meglepően keveset látható. Drama, a kis internetes jelenetén kívül, csak egy önsajnálkozó részt kapott, ám az is gyenge kivitelezés volt. Teknőcnek is csak ennyi jutott. A cameo szerepek viccesre sikeredtek, ám kissé túl sok is volt belőlük.

Tehát mondhatjuk, hogy a Törtetők nem éppen egy jó film. A sorozat rajongói azért élvezni fogják és mi, akik ebből nőként kimaradtunk, maximum a fergeteges szövegekért és Jeremy Piven kimagasló alakításáért nem kapcsoljuk ki. A férfiak pedig csodálhatják a gazdagságot és Los Angeles domborzati térképét falatnyi ruhákba öltöztetve :)