Valentin- napi filmek
2016. február 14. írta: Picurfilmek

Valentin- napi filmek

Igen, idén is itt a Valentin nap. Ilyenkor a nők még érzékenyebbek és igenis összebújva akarnak romantikus filmeket nézni! Ám a férfiak többsége ezeket a filmeket úgy éli meg, hogy 2 óra tömény kínzás. Esetenként megpróbálnak elbóbiskolni közben. Ám ez veszélyes is lehet, mert egy hirtelen felhorkanás azonnal szájbiggyesztéshez vezet. Ám, ha nem is egy horkolós típus, akkor sem lehet nyugodtan és észrevétlenül bealudni, mert mi nők, a legváratlanabb időkben teszünk fel olyan kérdéseket, mint például: "Te is így szeretsz engem? Te is megtennéd értem? Mi is elmegyünk oda? Ugye milyen jó film?" és az ehhez hasonló szépségeket :) Szóval, nem egyszerű a helyzetük kedves uraim :) Viszont azért a filmek között található néhány olyan alkotás, ami minden igényt kielégíthet. Lássunk az én Top 3 filmemet, amiket a férfiak is élvezhetnek ezen a napon :)

3. Kellékfeleség (Just go with it)

Danny (Adam Sandler) egy nőcsábász plasztikai sebész, aki azzal a hazugsággal csajozik és kerüli el a komoly kapcsolatokat, hogy nős. Ám egy napon megtalálja álmai nőjét, ezért asszisztensét- a két gyermekét egyedül nevelő- Katherine-t (Jennifer Aniston) kéri meg, hogy játsza el a leendő exfeleséget. De a hazugság újabb hazugságot szül és végül mindannyian egy közös nyaraláson találják magukat. Hogy a helyzetet nehezítse, felbukkan Katherine régi barátnője Devlin (Nicole Kidman). Szóval ezen a nyaraláson szem nem marad szárazon.

just_go_with_it_hi-res_still_03_576.jpg

Adam Sandler nem először dolgozott Dennis Dugan rendezővel. Igen, sokaknak ismerős lehet a sztori, hiszen a Kaktusz virága volt az eredeti.Szóval azok, akik nem látták az eredeti darabot vagy filmet, azoknak előnnyel indulnak. Meg kell mondanom, hogy én láttam. Kicsit nehéz volt elvonatkoztatni, de sikerült és egy nagyon kellemes kis filmet kaptam. Aniston és Sandler párosa nagyon helyes, amit Kidman teljesen jól kiegészít a maga túlplasztikázott cicababájaként. Persze nem a legsikeresebb és legremekebb film, de szórakoztató.

2. Tiszta románc (True romance)

Az akciófilm megszállott képregényboltos Clarence (Christian Slater) és a call-girl szakmából kiszállni készülő Alabama (Patricia Arquette) egymásba szeret. Clarence segít szerelmének megszabadulni a stricijétől, ám ez az akciója vérfürdővel és azzal a ténnyel végződik, hogy ellop egy kokainnal teli bőröndöt. Elindulnak, hogy elpasszolják a cuccot, ám a maffia ott liheg a nyakukban és a végállomásnál a rendőrség várja őket.

true2.jpg

Tarantinonak ez volt az első forgatókönyve, amivel hosszú ideig házalt sikertelenül. Közben elkészítette a Kutyaszorítóban scriptjét, amihez sikerült is pénzt szereznie és le is forgatta. Ám mivel ezt a filmet szánta első alkotásnak és ez nem jött össze, a rendezést rábízta Tony Scottra, aki ekkor már túl volt néhány kasszasikeren. Nem is nagyon lehetne összerakni két különbözőbb embert, mint ők. Viszont- ahogy a profikhoz illik- mind a ketten engedtek a saját stílusukból, hogy közelebb kerüljenek a nézeteik. Remekül megírt párbeszédek, zseniális mellékszereplők és Hans Zimmer fantasztikus zenéje. Nem tipikus szerelmes film, de azért nagyon is élvezhető :)

1. Idétlen időkig (Groundhog day)

Phil (Bill Murray) egy cinikus időjós. Utálja az embereket, mindenkit megbánt, szűklátókörű és rettentően idegesítő férfi. Egy nap azt a feladatot kapja, hogy új asszisztensével Ritával (Andie McDowell) és az operatőrével utazzanak el egy kisvárosba és tudósítsanak a mormota-napról. A városban fesztivált szerveznek és minden nagyon jól halad, ám a mormota nem jön elő. A stáb pedig a hóvihar miatt nem tudja elhagyni a várost. Phil még a szokottnál is durcásabb és alig várja a másnapot, hogy végre elmehessen...ám a másnap sosem jön el, mert mindig ugyanaz a nap ismétlődik. Phil először bosszankodik, majd rájön, hogy most mindent megtehet, mert nem lesz másnap következménye. Ám amikor már belefáradt, akkor jön el a szerelem és talán a másnap.

idetlen.jpg

Harold Ramis választása, hogy Bill Murray legyen a főszereplő, remeknek bizonyult- bár ő erről másképp nyilatkozott. Murray nagyon jól hozza a cinikus, megfáradt, bosszantó embert. A film maga nem szerelmi történet- ugyan romantikus vígjátékként volt eladva- inkább arról szól, hogyan válik valaki más emberré. Phil, aki először dühös és értetlen, hogy mi is történt. Aztán a felismerés, hogy bármit megtehet büntetlenül- és meg is tesz mindent- majd pedig a felismerés, hogy egyszerűen így már nem érzi jól magát. Van valami ebben a filmben, ami az örök darabok közé emelte. Lehet elmélkedni, hogy mi is az. A lényeg, hogy nagyon jó!

+1. Rómeó és Júlia (Romeo+Juliet)

A történetét nem hiszem, hogy le kéne írnom. Shakespeare egyik kiváló darabja Buz Luhrmann rendezésében került mozikba 96- ban (jesszusom, már 20 éve!!!) Leonardo DiCaprio és Clarire Danes főszereplésével. Egy új feldolgozás, egy új megközelítés, egy új élmény. Luhrmann modern környezetbe helyezte és modern zenékkel látta el a művet, mégis meghagyta annak régies hangvételét. Ennek a kettőssége eredményezte ezt a kiváló alkotást. Egy örök klasszikus, mely az igazi és őszinte szerelemről szól...és persze arról, hogy nem kell mindig a szemünknek hinni :)

romeo-_-juliet-1996.jpg

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://picurfilmek.blog.hu/api/trackback/id/tr448388360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása